Lichtjestocht Esbeek

Door Harald

Traditioneel wordt het MTB seizoen afgesloten met de lichtjestocht in Esbeek. Ook in 2012 waren we weer goed vertegewoordigd. Onze complete jeugdafdeling met Rens, Dick, Bart, Rob, Hans en Rikkert waren er evenals Jan, Ties, Berrie, Frank, Harald, Paul en Francois, als was die met de bevriende toerclub kennieharder uit Best. Grote afwezige was ons vrouwelijk lid want menig man had graag in het wiel van Jelle een pijl willen missen in het donkere bos.

Om 19.00 uur hadden we afgesproken en zoals het hoort was iedereen op tijd, 2 auto's uit Stiphout en 1 uit Eindhoven, met als primeur de eerste 17 jarige chauffeur van Eindhoven achter het stuur. (zijn begeleider was blij dat hij niet hoefde te rijden, die had nl al 2000 hoogtemeters in de benen na een klein rondje tussen Maastricht en Luik) Nadat iedereen het materiaal op orde had gebracht sloten we aan bij de grote groep aan de start. Hier bleek al gauw dat Franske zijn lamp toch echt langer aan de oplader moet als een half uur. Al voor de start was hij leeg dus.

Onze hoop was nu op Ties gevestigd omdat hij tijdens de Gulbergen24, in een ander team trouwens maar dit terzijde, maar liefst 2 makita lampen aan zijn vork had geplakt. Frans moest dus maar bij Ties in zijn wiel blijven maar tot onze grote spijt had Ties deze keer gekozen voor maar 1 lamp dus daar had Francois niet veel aan. Uiteindelijk bracht John van toerclub Kennieharder uitkomst en gingen zij als siamese tweeling over het parcours met in hun kielzog Hans die weer eens ouderwets gas ging geven. De rest van de club zou bij elkaar blijven, zeker ook omdat Bart 'met 1 been' een beetje schrik heeft in het donker. Het tempo lag vanaf het begin nogal hoog. Oorzaak hiervan was Jan die zijn Koga uit 1979 weer eens van de zolder had gehaald. Als een jonge god van 17 (dit voor de goede rekenaars onder ons!!) voerde hij het tempo aan. Prachtige omstandigheden en natuurlijk de entourage zoals altijd in Esbeek maakten het spektakel compleet.

Voor de pauze veel bossen en ondanks de vele deelnemers kon je toch goed blijven fietsen mede dankzij het gediciplineerde gedrag van een ieder. Op de pauzeplek was alles volop aanwezig en 'een goei stukske muziek'. Na de pauze kwam het mooiste gedeelte met de route door tuinders en bedrijven en de daarbij horende sfeermakers. Ook de overdekte paardebak is ieder jaar een hoogtepuntje. Over hoogtepuntjes gesproken, voor je het weet zaten we in de rosse buurt van Esbeek en hadden we onze handen vol om iedereen bij elkaar te houden. Lichte paniek toen Rikkert juist hier aangaf last van een 'stijve' te hebben. Gelukkig bleek het zijn kuit te zijn en bleek het een waalrese uitdrukking te zijn voor kramp! Na het verlaten van de wallen bleek iedereen helemaal onder het schuim te zitten. Ben benieuwd hoe iedereen dit thuis heeft uitgelegd. De finish lag in een mooi bedrijf waar ook de afterparty was. Francois, John en Hans zaten al aan de welverdiende versnaperingen toen de rest arriveerde. De koga van Jan had in de laatste kilometer toch nog een pijl weten te missen waardoor er ook nu een extra lusje bij kwam.

Omdat de begeleider van de chauffeur van de teambus na een hele dag fietsen wel aan zijn mandje toe was werd meteen weer koers gezet naar Eindhoven. Voordeel van dit vertrek meteen na de finish was dat onze sponsor nog open was en we ons nog even te goed konden doen aan al dat heerlijks zij te bieden hebben. Nadat we iedereen thuis hadden afgezet bleek al gauw dat de klok verzetten een hele klus zou zijn en ik hierdoor wel eens de zondagmorgenrit zou kunnen mislopen. Ondanks dat de benen de volgende morgen redelijk aanvoelden bleek de keuze voor een rustdag de enige juiste. Samengevat kunnen we concluderen dat het weer een geweldig evenement was daar in Esbeek en gaat onze dank weer uit naar de organisatie. Omdat het tevens de afsluiting was van het MTB seizoen kijken we terug op een gezellige winter. Inmiddels is het wegseizoen in volle gang en hopen we op een mooie zomer.

Voor een overzicht van alle filmpjes van OGOTT, klik hier!

OGOTT Youtube

<- Terug

Overzicht

Volgende ->