Seizoen 2012 begonnen op zondag 8 Januari

Door Harald

Het seizoen 2012 is eindelijk begonnen. Gelukkig was het droog en konden we ons op gaan maken voor ons eerste gezamenlijke tochtje van het jaar, weliswaar met de mountainbike. Om klokslag half 10 was bijna iedereen op onze startlocatie bij onze pater familias. Bijna ,zoals gezegd, want Adrie was niet helemaal ongeschonden uit zijn winterslaap gekomen. Na een korte koffiestop bij de hut van Mie Pils was de afdaling niet helemaal geworden wat hij er van gedacht had met als gevolg 5 gekneusde ribben en een helm die in aanmerking komt voor de crashgarantie. Dus zonder Adrie maar met onze eerste vrouwelijke rijdster in ons midden gingen we op pad.

Natuurlijk had Berrie weer de route tot in detail uitgewerkt. Ondanks de hevige regen van afgelopen week waren de paden van Berrie goed begaanbaar. Omdat we een jarige bij hadden werd na 25 km al een pauzeplek bezocht waar we het traditionele ‘ bakkie en een plakkie’ deden. Deze keer was Jan van Hoek in Asten de gelukkige om ons te ontvangen. Eigenlijk hadden we 2 jarigen maar door de eerder genoemde crash houden we die nog te goed. Na de pauze hadden we de vaart er al weer snel goed in en ging het via allerlei extra lusjes weer richting Stiphout. Terwijl onze erevoorzitter Peterke, John persoonlijk naar huis begeleidde haalden wij op volle vaart onze collega’s van toerclub Stiphout in langs het kanaal in Mierlo. Doordat het tempo hoog bleef was ook het oprapen van ons Peterke geen enkel probleem en kwamen we, zoals het hoort, samen weer thuis. Ondanks dat er nog verschillende leden in winterslaap zijn is het seizoen nu toch echt begonnen en het beloofd een mooi seizoen te worden.

Zo hebben we dus al een vrouwelijk lid en dient ook de jeugd zich nadrukkelijk aan. Sommigen hebben zich al opgegeven voor grote tochten zoals de Elfstedentocht en de Dreilandegiro in Oostenrijk. Ook wordt er al volop gespeculeerd over trainingskampen op Mallorca. U gaat OGOTT dus nog regelmatig tegenkomen.

<- Terug

Overzicht

Volgende ->